Assalamualaikum sahabat sahabiah...


Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah...
Sujud syukur kepada pemilik hati & jasad, Allah swt kerana memberi peluang kepada diri ini untuk terus menghirup udara yg nyaman di bumi Sintok...


 Suka ana akan kata2 dari blog sahabat "BRO HAMZAH" 


Cuba kita bayangkan, sekiranya nikmat oksigen yang Allah swt berikan ini, perlu kita bayar seperti kemudahan elektrik, telefon dan air yang kita gunakan setiap bulan. Setipa bulan, pasti bil2 penyata kemudahan ini kita dapat dan disertakan dengan jumlah bayaran yang harus dibayar.


Dan bayangkan, jika setiap bulan kita dapat bil "kegunaan" oksigen yang kita gunakan. Bayangkan, jumlahnya..


Bayangkan berapa banyak oksigen yang kita hirup dan gunakan dalam kehidupan seharian kita..


oksigen ini kita guna setiap saat, tanpanya kita tidak dapat hidup di muka bumi Allah swt ini. Dan, bayangkan jumlah bil oksigen yang perlu kita lunaskan sekiranya ia perlu dibayar seperti bil-bil bulanan kita yang lain.


Alhamdulillah..dengan izin dari Nya, ana terus dapat betinta lagi kali ini...

Syukran ya Robb...

Pada 31 Mac & 1 April baru-baru ni ana dan sahabat2 Kelab Operation Management telah pergi melawat beberapa kilang anjuran Persatuan Pengurusan Operasi (UUM)...

Sangat seronok bersama sahabat2 tak kira sama ada senior @ junior..smua nya best...
Walopon kena "buli" dek cik akak dayana + cik akak bie & ramai lagi...hehehee....

to cik kak dayana + cik kak bie + cik kak eton + cik kak wani + ida + mahdina....
"ceerr cite ceerr citeee"
korang ni ada2 ja ek...sakat kite ya...
hihihi..

sayang korang sgt2....
^__^


Sebenarnya banyak sgt ilmu yg dapat dikutip dari lawatan industri kali ini terutama seperti tajuk entri ni

"LAWATAN ILMU SAMBIL MENGUKUHKAN UKHWAH"

Ni ha gambar2 yg telah diambil + edit....

kilang pertama: kami di kilang kicap Tamin (Perak)
clik pada gambar utk nampak lebih jelas ur face...^_^

kilang kedua : syarikat UNISEM (PERAK)
clik pada gambar utk lebih besar

kilang ketiga : kilang tea Boh Cameron Highland
clik pada gambar utk lebih nampak
1st time sampai Cameron Highland ni ana terus tergamam...


"SUBHANALLAH" YA ALLAH..YA ALLAH..YA ALLAH....
SUNGGUH INDAH...CANTIK...
YA ALLAH..
ENGKAU MAHA KAYA..
ENGKAU MAHA AGUNG..
ENGKAU MAHA BIJAKSANA..


SUNGGUH INDAH YA ALLAH...


Rasa basah pipi ini bila memandang keindahan ciptaan Ilahi..
Terus muhasabahkan diri ini...
Tiada upaya "aku" hamba yang lemah lagi kerdil ini melawan kudrat Mu Yang Agung...


Kepada sahabat2 yang bersama2 dalam lawatan industri kali ini semoga sahabat2 smua dapat memegang amanah seperti nasihat pengiring kita 'kak Ayu'..


Amanahlah yang amat berat sekali utk manusia pikul...sedangkan bukit bukau gunung ganang tidak sanggup memikul beban amanah..


Sahabat2..
Study itu adalah amanah..


Kepada adik2...kalo jumpe @ terserempak saya ^_^ di kuliah ka, di cafe ka, di library ka, dlm bas ka @ mana2 ja la..tegur la saya ya...
^__^ boleh kita bertaaruf lagi panjang..


Ukhwah kita bukan setakat ini sahaja....tapi sampai bila2..
InsyaAllah...
Semoga Allah swt meredhai ukhwah kita ni...


Ukwah fillah Abadan Abada..


..::nota jari si manis::..


syukran kpd org sebelah sit dalam bas ct noriani @ ning....
maceh coz borak itu ini ngan sy sepanjang perjalanan...
syukran jugak pd sahabat2 yang terlibat dlm menjalankan program ini..
Alhamdulillah..program yg sangat bagus dan berjaya...


oopps..lupa..aina habaq, ummi & sahabat2 dah selamat p n balik SINTOK...Alhamdulillah...


by

4 Mujahid & Mujahidah Tinggalkan Pesan:

Anonymous said...

nice picture...cume,org yg tgkp gambo itu kena lebih belajar utk lgi cantik gambar la..hehehe

~sEtAnGGi SyurGA~ aka NurHidayah Ali said...

syukran...
tukang ambik gambaq tu bkn ambik kos bahagian fhotografr...dalam pic tu smua ambik kos OPERATION MANAGEMET..kcuali kak ayu yg ambik PHD bhgian stac.

papepon sykran komen ya..^__^

Anonymous said...

from aina~yayaya..kena belajaq lg cr ambik gambaq..hehehe..actually yg pnting tajuk entri..UKWAH FILLAN FILLAH ABADAN ABADA...
smoga Allah melindungimu syg...

Anonymous said...

salam... :) suka sgt dgr muzik ni.. lagu apa ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...