Buat abang..


Sayang nak minta kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik kampung. Abang tak perlu hantar sayang sebab sayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas. Abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik. Cuma ada perkara yang ingin sayang luahkan disini. Kereta baru abang tu mahal, harga mencecah 100k barangkali. Sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih sayang. Samapikan tiga malam abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak beli tiga bukan yang lalu.


Abang sayagkan kereta abang lebih dari sayang..nak tau kenapa?? Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah sayang letakkan masa kita kahwin dulu. Cuba hantaran sayang lebih mahal dari harga kereta abang? Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat. Tapi sayang nak dapat kiss good morning pon susah.


Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, sayang nak dapat hadiah birthday setahun sekali pun susah. Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kereta jaga maintainance. Sayang nak dapat pergi salon setahun sekali pon susah. Kereta abang make up lawa-lawa. Tapi kalau sayang make up lawa-lawa abang kata sayang tak sedarkan diri. Kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin. Tapi sayang nak makan pizza sekeping je masa mengidam anak kedua kita abang kata sayang mengada-ngada. Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan. Sayang jatuh longkang besar boleh abang gelak. Paling menyedihkan sayang tanya kenapa tidur dalam kereta? Abang jawab takut orang curi kereta abang. Kalau sayang kena curi??


Sayang nak balik kampung dulu. Anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa. Tak nak naik kereta abang takut calar, kalau sayang calar tak pe. Jaga diri elok-elok, sarapan sayang dah sediakan. Sayang pi tak lama, sekolah bukak sayang balik lah dengan anak-anak. Pesanan sayang untuk abang...


Abang suruh lah kereta abang tu masakkan makanan kesukaan abang..
Abang suruh lah kereta abang tu basuhkan pakaian abang..
Abang suruh lah kereta abang tu gosokkan kemeja abang..
Abang suruh lah kereta abang tu siapkan air mandi abang..
Abang suruh lah kereta abang tu kemaskan rumah abang..
Abang suruh lah kereta abang tu urut-urut abang..
Abang suruh lah kereta abang tu temankan abang tidur...


Sekian,
Isterimu..


:nota buatmu:
sedih gak bace nih..
isteri ni sangat penyayang sifatnya..
suke memendam hakikatnya hati dia sgt tersentuh dan tercalar..
seandainya isteri menulis..menangis..atau buat something yang pelik...tu semua hanyalah cara untuk dia melepaskan stress atau sebuah perasaan yang membebankan hatinya..kerana..dia tidak akan perah sanggup untuk melihat suaminya tersinggung tatkala dia meluahkan hatinya..atau mungkin juga dia terlalu memendamkan perasaan sehingga takut perkara buruk akan berlaku..
jadi..hargailah pasangan anda...selagi ia masih ada...
^___^....

3 Mujahid & Mujahidah Tinggalkan Pesan:

z@i said...

uiks! nape tulis gni

amk jer kete tu wat g shoping.hee

Pemerhati Dunia said...

Salam nurhidayah.

Sedihnya baca warkah tu...boleh izin copy tak. hehe, hendak buat koleksi dekat blog.

~sEtAnGGi SyurGA~ aka NurHidayah Ali said...

>>zai...
hehehee..bkn diari ana pon....ni dpt dr kwn jgk...
dia xpandai bawa kete kot..sbb tu xambik kete tu bawak p shoping..hihiiii...

>>pemerhati dunia...
ambik je...ana pon ambik dr sahabat jgk....^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...