Alhamdulillah...Alhamdulillah..Alahmdulillah...
Syukran ya Robb kerana masih lagi memberi peluang kepada  ana untuk meneruskan kehidupan di bumi Mu ini...


La ni duk kat wad kecemasan Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu... Tengah hari tadi baru ja sampai umah, after maghrib td kena p hospital balik.. Ni boring tgh tunggu doc yg sedang beri rawatan kepada pesakit yg lebih teruk & lebih memerlukan bantuan doc... Kebetulan laptop ana dah ada dlm kereta kancil ummi yang kecik molek tu, so beri ayat perintah kpd kekanda "abg ngah tolong ambik laptop adik kt kereta..." sambil tersengih walaupun tak nampak sengihan adik dia ni..^^ sakit2 pon leh main laptop lagi...

Apa yg ana ingat, ana tengah drive kereta dengan ummi & then tiba2 dah ada kat wab kecemasan...mmmm..pelik kan???

Sedar ja ana nampak hijauuuuuu...tenang ja...tp kat mana ni?? 1st ana teringat adalah kepala ana.. Alhamdulilah..masih bertudung... Aurat ku masih terjaga.. Syukran ya Allah...
tiba2 teringat kan ummi.. terus ana laung panggil ummi... nampak 4, 5 orang nurse datang pegang kaki, tangan ana... nurse lelaki just tengok ja.. Alhamdulillah... Allah masih melindungi ana daripada sentuhan lelaki2 yang bukan muhrim walaupun dibolehkan dalam keadaan darurat...Apa lagi, zuuuuup..... kena sejarum... pengsan balik...T__T..

Ummi ceritakan yang ana ada mengadu pening kepala masa drive kereta after bank in duit... lepas tu ummi suh ana berhentikan kereta kat tepi jalan coz nak tukar driver & then ummi bagitau yang ana dah xsedarkan diri... ana tergelak ja bila tgk gaya ummi bercerita...bersungguh2... itu.. ini..^^

Kesian kat ummi coz terpaksa menghadapi keadaan seperti ini...sapa tak risau tgk anak sendiri tak sedarkan diri...kan..??

Ana bayangkan kami kemalangan.. sebab tu ana panggil ummi bagai nak rak..bergema satu wad kecemasan..risau la berlaku apa2 kat ummi... yela..nampak semuanya hijauuuuuu..mesti kat hospital kan...

waduh...doc..lamanya menanti mu kat ruangan yang memualkan tekak ku ini..^^ tak suka bau ubat....!!

"NUR HIDAYAH ALI....!! nak balik or nak masuk wad lagi????" tiba2 dengar suara entah dari mana...

Hahaha..leh pula doc tu main2 microfon kat kaunter pendaftaran...

oke..dah nk kena p check... Salah bagi ubat katanya.. Doakn ana ya sahabat2...^^


...nota kaki...

maap ya sahabat2...bahasa yang digunakan malam ni entah apa2...taip dgn laju2..hehehe....
lupa nak habaq, doc tu saudara ana..kalau tak manakan boleh main microfon tu panggil nama ana lagi... ish..buat malu den ajo...^^

by~shha aina~

3 Mujahid & Mujahidah Tinggalkan Pesan:

~sEtAnGGi SyurGA~ aka NurHidayah Ali said...

mlm duk wad bukak ym guna pc nurse...tp "org tu" i'm moble lak..hantaq msg...smpai ttidoq tgu..
xbalas...
maaf ggu...
mpp busy agaknya...^^
doakan ana ya...^^

nazira said...

Awat ni Dayah??
Ape2 sakit sekalipun, saya doakan cepat sembuh k..Amin..

~sEtAnGGi SyurGA~ aka NurHidayah Ali said...

biasa la jenny..ujian Allah..sakit tak kita tempat & masa...syukran jeny comel...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...