Assalamualaikum sahabat sahabiah...
Semoga "IMAN" sahabat sekalian kian teguh dan mantop...
InsyaAllah...

Alhamdulillah.. hari ni 30 Syawal.. Hari terakhir umat Islam menyambut raya... Malam ini jugak dapat jemputan majlis rumah terbuka tapi tak sempat nak p coz sat lagi ada meeting with group mate.. maaf ya Dr Ustaz.. Bunga-bunga kesibukkan kian mekar...Begitulah jadinya apabila diri ini dinaikkan pangkat sebagai mahasisiwi di IPTA Sintok sejak 3 tahun yang lalu.. 

Allahmdulillah.. Semester terakhir ini Allah ketemukan ana dengan seorang sahabat muallaf.. Apabila bertaaruf dengannya, sudah 2 tahun dia memeluk Islam.. Alhamdulillah.. Sungguh senyuman lebar ana hadiahkan disebalik niqab.. 

InsyaAllah..walau sesibuk mana sekali pun, ana akan ambil masa selama 5 minit untuk ana cerita kan tentang sahabat istimewa ana ini...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx~ ummi call ~xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5 minit dah habis..
InsyaAllah..tunggu sambungan yang seterusnya...

...::nota jari manis::..

Ana : Ana pun cina..bukan melayu asli...^__^

Sabahat : ohhh... \^__^/

by

1 Mujahid & Mujahidah Tinggalkan Pesan:

Fathin Fazila Razali said...

kat kolej zyla pun ada jugak kakak senior yang satu nengeri dengan zyla masuk islam... alhamdulillah.. tapi tak pernah jmpa dia sebb sekrg ni masing2 busy.. dia pun di tahun akhir jugak. tapi snts berdoa smoga dia tabah menjadi seorang Islam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...