Alhamdulillah...Alhamdulillah..Alhamdulillah...
Sujud syukur pada Mu ya Allah kerana masih lagi memberi peluang kepada hamba Mu ini untuk terus menghirup udara yg segar di bumi sintok...

Selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammada saw serta para sahabat-sahabat baginda..
Dengan mendapat izin dari Allah swt juga kita dapat menikmati dua nikmat dalam hidup hamba Allah, iaitu IMAN dan ISLAM..
insyaAllah...

syukran ya Robb...^^

Agak lama ana tak update blog ni...dah bersawang sana sini...

Alhamdulillah...ana baru ja habis exam paper yang ke 5 pagi semalam...
InsyaAllah dua paper akan menyusul seminggu lagi sedangkan sahabat-sahabat yang lain sudah lama berada di kampung halaman...
tak mengapa, masa yang ada ana gunakan dengan sebaiknya..

InsyaAllah..tajuk entri ana kali ini berkaitan dengan alam perkahwinan..^^ maklum la cuti-cuti sekolah ni mesti ramai sahabat-sahabat yang bercadang mendirikan rumah tangga..
Alhamdulillah...

Suka ana berkongsi dengan sahabat-sahabat tentang blog seorang muslimah yang sering ana kunjungi...

Jika dibaca & dikaji blog yang ana kongsikan ini, bagaimana seorang muslimah ini menghadapi cabaran-cabarannya dalam diri saat-saat di lamar oleh insan yang bergelar PEMUDA...??

Persamaan ana dengan blog muslimah yang ana kongsikan ini  adalah gemar membaca buku "PEMILIK CINTAKU SELEPAS ALLAH & RASUL" karangan Fatimah Syarha...^^
Ana sendiri terpesona dengan karangan2 beliau..

Berbalik kepada perkongsian blog tadi...

Bagaimana muslimah ini membina jati dirinya ..?? Dengan kesibukkan dirinya mencari jati diri, muslimah ini menjadi tidak peduli akan hal-hal yang berkaitan dengan insan yang bergelar "PEMUDA"

Allah....... bagaimana dengan diri kita ya ukhti???
Bagaimana?? Adakah diri kita menyibukkan diri seperti muslimah ini..??
Adakah diri kita menyibukkan diri mencari cinta Allah seperti mana muslimah ini..??

Allah..... T__T

Sama-sama kita menghayati blog ustazah Maryam & beramal..
insyaAllah...

Blog yang menarik hati ana tentang alam perkahwinan adalah blog Wan Sufiah

Tertariknya ana tentang blog ini mengenai tajuk menjadi isteri kedua..
Tersenyum ana pabila menbaca isi kandungannya...^^

Untuk mengetahui mengapa ana tersenyum??
Silalah ke blog perkongsian ana tu...

Semoga memperoleh manfaat..
jangan lupa..beramallah bila dah dapat ilmunya..
Peringatan untuk sahabat-sahabat terutama untuk diri ana sendiri..

...::nota tangan si jelita::...

yakin lah pada Allah...
Jika diri mu BAIK maka Allah akan menjanjikan jodoh yang BAIK buat mu...

"Perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki yang baik......"
~an-Nur:26~

"Untuk mendapat jodoh yang soleh/solehah kena soleh/solehah kan diri terlebih dahulu.."
~Di Jalan Dakwah Aku menikah~


wasslam...

by~shha aina

4 Mujahid & Mujahidah Tinggalkan Pesan:

kasturi jiwa said...

assalamualaikum kak hidayah =)
skian lama silent reader baru tergerak nk drop komen ^^
hmm..asal baca entry2 sebegini,
selalu sy cuba mengelak..sbb..sbb..susah nk ckp..hehe..
apapun , still dlm proses menjadi yang BAIK..insyaALLAH..

~sEtAnGGi SyurGA~ aka NurHidayah Ali said...

wslam dik...syukran coz sudi singgah & baca entry kt blog yg xseberapa ni...^^...
insyaAllah...yakin lah pada Allah ya...^^

Qaireen Qanitah said...

assalamualaikum..terima kasih yea kongsikan link2 daripada blog yang menarik..banyak manfaatnyer..teruskan berkarya yee... nice storyy.. ^^,

~sEtAnGGi SyurGA~ aka NurHidayah Ali said...

waalaikumsalam.. afwan ukhti..syukran coz sudi singgah di teratak maya yg xseberapa ini..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...