Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah.

Lamanya tak menconteng diteratak bisu ni. Terasa kekok nak menaip.

Alhamdulillah Miftahuddin pun dah masuk 2 bulan dan kami pun dah menyambut ulang tahun perkahwinan. Eh yeke? Macam baru je lagi nikah kan? Tetiba dah ada baby. Allahu ya Allah. Terasa sekejap masa berlalu meninggalkan kita. Nikmat yang Allah beri sungguh tidak ternilai harganya.

Bila dikenangkan kembali bagaimana ana berkenalan dengan abi miftah, bagaimana abi miftah melobi ummi wa abi ana semata-mata nak mengangkat 'tittle' HALAL, bagaimana kehidupan kami selepas nikah dan sebagainya membuatkan mata ini bergenang air jernih kerana nikmat itu tidak dapat dikecapi jika bukan datang dari yang Maha Esa.

Selamat ulang tahun perkahwinan sayang. :)

Saya dah 2 bulan. Berat dah cecah 6 kg.. Bam bam. :)

Oh.....ni gambar abi miftah @ en bulan masa kecik.
Semua orang cakap miftah muka macam abinya. :)

Moga pernikahan yang dibina ini mendapat redha Allah dan hingga ke syurga. InsyaAllah.

#khamis ni insyaAllah akan fly ke terengganu. Miftah nak jumpa tok, tokki & achik-achik buat pertama kali. 

6 Mujahid & Mujahidah Tinggalkan Pesan:

Akma Khaieri said...

Alhamdulillah....comelnyer baby miftah...tahniah awak & firdaus...semoga baby menjadi ank yang soleh & solehah...

Bulan Syurga Firdausi said...

barakallahufiq amin.. alhamdulillah.. :)
comeynyeeee....abi miftah tu kan kikikiki

Knor said...

assalamualaikum

berpantang rumah mertua ke..?
nmpak sama abinya..semoga menjadi anak yg soleh besar nti ye.

semoga bahagia selamaya..

nuha said...

mabruk ya ukhti.
moga Allah sentiasa rahmati ukht sekeluarga..
inshaaAllah :)

Maryam Alina said...

Alhamdulillah, selamat akhirnya ibu dan anak. Lina ternanti juga bia agaknya ukhti akan mencoret kembali di blog ini.Teringin melihat khalifah kecil yag chumel tu :) Syukur ke hadrat Ilahi...alhamdulillah..moga kalian sekeluarga dalam rahmat Allah swt...Insya'Allah.

Maryam Alina said...

Alhamdulilah..Mabruk ya ukhti..alhamdulillah selamat akhirnya ibu dan anak :)Ternanti-nanti juga bila agaknya ukhti akan mencoret kembali di blog ini juga ingin melihat khalifah kecil yang chumel tu :)Tahniah untuk ukhti sekeluarga moga senantiasa dalam perlindungan Rabb Yang Maha Esa. Insya'Allah..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...